Napriek tomu, že mladoboleslavská automobilka ešte oficiálne nepotvrdila, kedy štvrté pokračovanie obľúbeného modelu Škoda Fabia predstaví, môžeme ho očakávať už v tomto roku. Na českých diaľniciach sa totiž najnovšie objavil testovací prototyp tohto modelu, informoval portál Auto.cz.

Medzi novinky, ktoré štvrtá generácia modelu Škoda Fabia prinesie, patrí prechod na platformu MQB A0, ktorú nájdeme napríklad v modeli Scala či koncernovom súrodencovi Audi A1. Podľa dostupných informácií má automobil disponovať verziami s pohonom trojvalca 1,0 TSI a verzie TGI na zemný plyn, no v hre je aj nasadenie technológie mild-hybrid či štvorvalcový motor 1,5 TSI. 

Zmien sa však určite dočkáme aj v oblasti dizajnu, ktorý sa najnovšie podarilo na českej diaľnici zachytiť jednému z čitateľov portálu Auto.cz. Ten vyzerá o čosi dospelejšie a serióznejšie než súčasná generácia, pričom vo videu bol z časti zachytený aj interiér, ktorý sa bude podobať na ten z modelu Scala či Kamiq a dostane veľký dotykový displej s výduchmi klimatizácie a tlačidlami pod ním.

Zdroj: YouTube, Auto.cz

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú