Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Polícia SR informovala o nebezpečnej jazde neznámeho muža na elektrickej kolobežke po diaľnici D1, ktorou ohrozoval nielen premávku, ale aj seba. Odvážny muž sa po diaľnici premával vo štvrtok ráno po 7. hodine. Polícia získala záznamy z kamier a po mužovi pátra.

„Elektrické kolobežky sú v ostatnej dobe jedným z najväčších fenoménov v mestách, avšak nepatria medzi najbezpečnejšie dopravné prostriedky. Niektorí kolobežkári si dokonca myslia, že môžu doslova jazdiť kdekoľvek, no nie je to tak.

Svoju elektrokolobežku sa muž rozhodol ísť prevetrať rovno na diaľnicu D1 vo štvrtok krátko po 7:00 h. Takto ohrozoval nielen premávku ale hlavne – ohrozil sám seba! Išlo o naozaj veľkú odvahu. Nám sa podarilo zabezpečiť kamerové záznamy a po mužovi pátrame,“ informovala polícia na FB.

Vodič e-kolobežky vstúpil na úsek diaľnice aj napriek tomu, že jazda po diaľnici je zo zákona povolená iba motorovým vozidlám, v opačnom prípade hrozí pokuta. Práve vodiči e-kolobežiek sú podľa zákona, ktorý platí od začiatku minulého roka, vodičmi nemotorových vozidiel a musia dodržiavať rovnaké pravidlá cestnej premávky ako cyklisti.

Zákon sa týka všetkých elektrických kolobežiek bez ohľadu na ich výkon. Vstup s e-kolobežkou na diaľnicu je tak nielen v očiach zákona zakázaný, ale navyše aj mimoriadne nebezpečný.

Zdroj: Polícia SR/Facebook

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú