Aktualizované 18. mája: Veľkofilm Jamesa Camerona Avatar: Cesta vody bude na Slovensku dostupný exkluzívne na Disney+. Potvrdila to hovorkyňa služby, ktorá upresnila, že druhý Avatar síce bude dostupný aj na HBO Max, udeje sa tak len na trhu USA.

Dôvodom sú v tomto prípade staršie licenčné zmluvy, ktoré okrem spoločnosti Disney prideľujú vysielacie práva na Avatar: Cesta vody aj filmovej spoločnosti Warner Bros., pod ktorú patrí HBO Max.

Pôvodný článok: Jeden z najväčších nedávnych kinohitov, pokračovanie legendárneho Avatara s podtitulom Cesta Vody, už smeruje aj na streamovacie služby. Avatara 2 možno Slováci uvidia hneď na dvoch konkurenčných platformách v rovnakom čase.

Na Disney+ aj HBO Max totiž podľa Comingsoon.net dorazí 7. júna.

Ide o veľké prekvapenie, Avatar: Cesta vody je totiž výkladňou skriňou Disney+, ktoré sa však rozhodlo zarobiť čosi navyše a práva predať aj konkurentovi, ktorý navyše v USA 23. marca štartuje pod novým názvom Max ako kombinácia obsahu HBO a Discovery.

Film v kinách zarobil cez 2,3 miliardy dolárov, čím sa dostal na tretie miesto aj v rámci historických rebríčkov za Avengers: Endgame (2,8 miliardy) a svojho predchodcu, Avatar z roku 2009 na ktorý aktuálny príbeh z Pandory plnej fantastických tvorov nadväzuje.

Úspech zároveň znamená, že séria Avatar pokračuje. Dočkať by sme sa určite mali aj Avatara 3 s premiérov naplánovanou na december 2024, pričom štvrtý a piaty diel budú nasledovať v dvojročných rozostupoch. Režisérskej taktovky by sa mal opäť chytiť James Cameron.

Predpokladáme, že Avatar 2 sa na Disney+ aj HBO Max dostane aj v slovenskom dabingu, ktorý si koniec-koncov mohol počuť už v kinách. Stále však overujeme, či sa prenos práv na HBO Max skutočne týka všetkých trhov.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú