Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Spojené štáty zakázali predaj a dovoz nových komunikačných zariadení od piatich čínskych spoločností, vrátane Huawei a ZTE. Ako referuje spravodajský web BBC, učinili tak pre obavy o národnú bezpečnosť.

Medzi ďalšie uvedené spoločnosti patria Hikvision, Dahua a Hytera, ktoré vyrábajú video monitorovacie zariadenia a obojsmerné rádiové systémy. Je to vôbec po prvý raz, čo americkí regulátori urobili takýto krok z bezpečnostných dôvodov.

Spoločnosť Hikvision uviedla, že jej produkty nepredstavujú pre USA žiadnu bezpečnostnú hrozbu. Podotkla, že rozhodnutie „neprinesie nič na ochranu národnej bezpečnosti USA“, ale naopak poškodí malé podniky, miestne úrady, školy či jednotlivých spotrebiteľov v USA. Huawei a ďalší už predtým popreli poskytovanie údajov čínskej vláde.

Americká Federálna komisia pre telekomunikácie (FCC) uviedla, že jej členovia v piatok jednomyseľne odhlasovali prijatie nových pravidiel. „FCC sa zaviazala chrániť našu národnú bezpečnosť tým, že zabezpečí, aby nedôveryhodné komunikačné zariadenie nebolo možné používať v rámci nášho územia,“ uviedla vo vyhlásení predsedníčka komisie Jessica Rosenworcel.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú