PowerToys je súbor špeciálnych nástrojov pre Windows 10, ktorý dovoľuje ovládať zaužívané súčasti systému v mnohých prípadoch pomerne prívetivejším spôsobom. Jeho najnovšou súčasťou má byť nástroj Quick Terminate, informuje Windows Latest.

V prípadoch, kedy je operačná pamäť počítača zahltená je možné, že ti systém alebo aspoň proces samotný prestane fungovať. Vtedy používatelia často siahajú po Správcovi úloh, kde daný problémový proces musia najprv nájsť a následne skrz kontextovú ponuku alebo dedikovaným tlačidlom vypnúť.

Rovnako to platí pri programoch, ktoré aj po zavretí bežia na pozadí. Samotný priebeh vypínania procesov skrz Správcu úloh však nepatrí medzi najprívetivejšie, kedy napríklad Apple to rieši podstatne elegantnejším spôsobom.

Vyrieši Quick Terminate nekonečné hľadanie v Správcovi úloh?

Nová vymoženosť v rámci PowerToys tak uľahčí vypínanie inštancií okamžite, a to za použitia podstatne jednoduchšieho menu, respektíve primitívnou skratkou. Ako to býva zvykom, funkcionalita Quick Terminate je zatiaľ len v počiatočnej fáze vývoja, a tak sa vyvíjajúci tím sústredí na vychytanie čo najväčšieho počtu múch.

Ak testovanie prebiehne hladko, jednoduchšie vypínanie aj viacerých inštancií naraz by mohlo byť verejnosti dostupné v priebehu budúceho roka. V rovnakom čase by sme sa tak mali dočkať aj jednoduchšieho hľadania kurzora inšpirovaného konkurenčným macOS.

Zdroj zároveň informuje o dedikovanom manažérovi aplikácií, ktorý prinesie používateľom jednoduchú ponuku všetkých bežiacich procesov v systéme, ktoré bude možné následne vypínať. Všetky novinky v rámci PowerToys iba podčiarkujú základnú myšlienku znovuzrodeného projektu – používateľsky spríjemniť všetky zásadné funkcionality operačného systému Windows.

Zdroj: Windows Latest, GitHub

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú