Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Konkurenčné operačné systémy si z času na čas požičiavajú svoje funkcionality. Windows Latest upozorňuje informuje o možnosti implementácie funkcionality nájdenia kurzora myši v prostredí Windowsu podobne, ako to má už niekoľko rokov macOS.

Windows dlhé roky umožňoval používateľom nájdenie kurzora na ploche prostredníctvom klávesy Ctrl. Trochu nešikovným riešením je, že si túto funkcionalitu musel najprv zapnúť v nastaveniach a ešte tragickejším rozhodnutím je ponechanie dnes už vizuálne archaického efektu.

Podľa najnovších informácií však pracuje Microsoft na možnosti nájdenia kurzora podobným spôsobom, ako to roky dovoľujú zariadenia od Apple, čiže hľadanie zatrasením myši. Funkcionalita je momentálne v štádiu testovania u vývojárov využívajúcich nástroj PowerToys.

GitHub

Hlavnou myšlienkou nového hľadania myši je zjednodušenie interakcie so systémom a priamočiarejšie vizuálne rozlíšenie programových inscenácií od kurzora. Inžinieri testujúci funkcionalitu rovnako poskytli sprievodnú animáciu, ktorá odhaľuje, ako by nové nachádzanie kurzora malo fungovať.

Funkcia zdieľa podobné vizuálne črty s verziou vytvárania snímok obrazovky. Medzi najpodobnejšie znaky tak patrí stmavenie obrazovky a následné vysvetlenie len podstatných prvkov, kde v tomto prípade ide o kurzor.

Vynovené nájdenie kurzora by sme však neočakávali v dohľadnej dobe. Ako píšeme v úvode, Microsoft momentálne pracuje na vychytávaní základných múch v PowerToys štádiu, z ktorého sa novinka v najbližších mesiacoch neplánuje posúvať.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú