Mesto Trnava sa rozhodlo rozšíriť systém zdieľaných elektrobicyklov na území mesta a vyhlásilo výzvu na predloženie sponzorských ponúk. Jej cieľom je získanie nových partnerov, ktorí podporia projekt a zakúpia pre mesto nové elektrobicykle či náhradné diely s príslušenstvom.

Prvých 50 elektrobicyklov darovala mestu developerská spoločnosť Lucron, ďalších 30 zakúpila samospráva z vlastných zdrojov. Po takmer piatich mesiacoch ostrej prevádzky na nich jazdí viac ako 1800 používateľov. Podľa júlových štatistík zaznamenal prevádzkovateľ žlto-čiernych elektrobicyklov Arboria bike zhruba 600 výpožičiek denne.Vedenie mesta sa zároveň dohodlo so spoločnosťou Lucron na rebrandingu súčasného pomenovania služby zdieľaných elektrobicyklov Arboria bike na Trnavský bikesharing.

Naša spoločnosť víta otvorenie projektu aj pre iných sponzorov. Naďalej chceme aktívne participovať na jeho podpore. V najbližšom období plánujeme do bikesharingu investovať približne 40.000 eur,“ uviedol obchodný riaditeľ spoločnosti Peter Kavecký. Spojenie Arboria bike nesúce meno po mestskej štvrti, ktorú v Trnave spoločnosť Lucron buduje, bude označovať prvých 50 elektrobicyklov s jeho logom. Ďalších 30 kusov, ktoré zakúpila samospráva z vlastných zdrojov, je odlíšených znakom mesta Trnava. Ďalšie prírastky od nových sponzorov budú označené ich vlastnými vizuálmi.

Zdroj: TASR

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú