Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Japonská automobilka Toyota si patentovala zaujímavý rozprašovací systém, ktorý je síce primárne určený na rozprašovanie vône do vozidla, no toto zariadenie môže byť upravené aj do podoby letálnej zbrane.  

V súčasnosti nie je nič výnimočné, že drahšie vozidlá majú v sebe zabudované rôzne rozprašovače vôni, ktoré spríjemňujú pobyt vo vozidle. V tomto smere tak Toyota neprináša nič prelomové. Čo je však iné je spôsob, akým sa takýto rozprašovač dá upraviť.

V klasickej verzii funguje veľmi jednoducho. Ak rozpozná auto majiteľa, automaticky vypustí obľúbenú vôňu ešte predtým, než vôbec sa vodič dostane do vnútra vozidla. Toyota sa pritom spolieha na signál prichádzajúci zo spárovaného zariadenia.

nový patent toyoty
FPO

Ako už bolo spomenuté, tento systém by sa mal dať upraviť aj na rozprašovanie tzv. slzného plynu, ktorý by odradil potencionálneho páchateľa pred ukradnutím vozidla. Síce ide o veľmi agresívnu ochranu, ktorá by na istý čas znemožnila využívanie vozidla aj skutočným majiteľom, no stále ide len o patent, ktorý môže, no nemusí byť reálne nasadený.

Zdroj: Futurism

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú