Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Populárny benchmarková aplikácia Antutu zverejnila svoj tradičný mesačný rebríček najvýkonnejších Android smartfónov na svete. V strednej triede sa prekvapenie nekoná, no tie najsilnejšie modely majú nového kráľa, upozornil portál Gizchina.

August priniesol hneď niekoľko noviniek do sveta smartfónov, pričom jednou z najväčších je rozhodne nový vlajkový model čínskeho Xiaomi, Mi 10 Ultra, ktorý ponúka nielen prvotriedny výkon, ale aj jedinečný fotoaparát s vysokým priblížením a výkonné nabíjanie.

Práve tomuto smartfónu sa podarilo striasť lídra rebríčka v Antutu, Oppo X2 Pro, ktorý si prvú pozíciu držal už niekoľko mesiacov po sebe, no teraz klesol na šieste miesto. Za Xiaomi Mi 10 Ultra v konfigurácii 16 GB + 512 GB so skóre 646 730 bodov nasleduje Vivo IQOO 5 a herný Asus ROG Phone 3, ktorý ako jediný z prvej desiatky disponuje vylepšenou verziou čipu Qualcomm Snapdragon 865+.

Zobraziť celú galériu (2)
Rebríček najvýkonnejších Android smartfónov za august 2020 / Zdroj: Antutu

V segmente strednej triedy k výrazným zmenám nedošlo, pričom tu stále kraľuje séria Redmi 10X s čipmi MediaTek Dimensity 820 a skóre 396 887 bodov. Ďalej prevládajú smartfóny s procesormi Kirin, ako napríklad tretí Honor 30 a rebríček uzatvára Redmi K30 a Oppo Reno4 5G s procesorom Qualcomm Snapdragon 765G a skóre tesne pod 340 000 bodov.

Zobraziť celú galériu (2)
Rebríček najvýkonnejších Android smartfónov strednej triedy za august 2020 / Zdroj: Antutu

Zdroj: Gizchina, Antutu

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú