Kontroverzný miliardár prišiel o titul najbohatšieho človeka na svete, upozorňuje The Wall Street Journal. Prvenstvo mu prevzal miliardár Jeff Bezos, ktorý stojí za spoločnosťami ako Amazon či Blue Origin vyvíjajúcej rakety, satelity a lunárny pristávací modul.

Rozdiel je zatiaľ tesný

Práve vďaka spoločnosti Blue Origin konkuruje Jeff Bezos Muskovej firme SpaceX, avšak zatiaľ nemá kapacity na to, aby ju priamo ohrozila. To ale Bezos nepotreboval na to, aby zosadil Muska z trónu ako najbohatšieho človeka na svete, keďže drvivá väčšina odhadovaného majetku Bezosa pochádza z gigantického Amazonu.

Ako dodáva CNN, odhadovaná hodnota Bezosa sa momentálne pohybuje na úrovni 200 miliárd amerických dolárov, kým Muskova na 198 miliardách USD. Rozdiel je tak zatiaľ pomerne malý, avšak môže sa ďalej zväčšovať. Elon Musk totiž v priebehu posledného roka stratil približne 31 miliárd USD, kým Bezos získal 23 miliárd USD.

Jeff Bezos sa tak vrátil na vrchol po prvý raz od roku 2021, kedy ho z tejto pozície zosadil Musk vďaka intenzívne rastúcej automobilke Tesla. Musk tento titul dočasne stratil kvôli miliardárovi Bernardovi Arnaultovi, ktorý vlastní obrovský konglomerát so značkami ako Louis Vuitton, Dior či Celine.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú