Koncom apríla tohto roka došlo v Šanghaji k požiaru elektrickej Tesly Model S, ktorá bola zaparkovaná v podzemnom parkovisku a celý incident zachytila aj priemyselná kamera. Vyšetrovanie spoločnosti teraz potvrdilo dôvod, prečo sa luxusný model vznietil, informuje Reuters. Príčinou požiaru Modelu S bol v tomto prípade modul batérií, ktorý poškodil aj okolité autá, na čo Tesla reagovala softvérovou aktualizáciou.

Vyšetrovanie podľa Tesly nepreukázalo žiadnu chybu systému, no požiar mal zapríčiniť modul batérií. Samotné batériové články dodáva spoločnosti Panasonic, ktorý ich však neprodukuje vo väčších moduloch. Pri šetrení požiaru boli pritom analyzované dáta elektromobilu, výrobné údaje, história, samotné batérie a softvér.

Kvôli tomuto incidentu sa rozhodla Tesla vydať aktualizáciu s upraveným manažmentom batérií pre Model S aj pre Model X. S problémami batérií sa však potýka aj čínsky konkurent Tesly, automobilka Nio, ktorá teraz zvoláva takmer 5 000 áut, informuje TechCrunch. Dôvodom tohto rozhodnutia sú predošlé požiare batérií, ktoré majú podľa vyšetrovania doterajších prípadov predstavovať bezpečnostné riziko.

Zdroj: Reuters, TechCrunch

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú