Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

K vznieteniu automobilov dochádza zväčša pri havárii, avšak horenie klasických áut a tých elektrických je odlišné kvôli vstavaným batériám. Tie dokážu narobiť veľkú neplechu a v prípade neočakávanej chyby sa môžu vznietiť aj samovoľne. V Šanghaji sa z ničoho nič zapálila Tesla Model S v podzemnom parkovisku, pričom silný požiar zničil aj okolostojace autá.

Hoci by sa mohlo zdať, že elektrické autá sú náchylnejšie na samovoľné vznietenie, neexistujú žiadne štatistiky, ktoré by to dokazovali. V prípade vzniku požiaru je však potrebné určiť presnú príčinu. Takýto prípad teraz znova musí riešiť aj americká Tesla, ktorej Model S zhorel v podzemnej garáži v Šanghaji, informuje Electrek. Ešte predtým však došlo k požiaru Tesly Model X v Pittsburghu, informuje BGR.

Tentokrát bol požiar Modelu S zachytený na bezpečnostnej kamere. Video odhaľuje moment, kedy sa spod tohto elektromobilu začal šíriť hustý dym a krátko na to bolo celé auto v plameňoch, informuje Bloomberg. Počas incidentu neboli batérie pripojené k nabíjačke a príčina požiaru je zatiaľ neznáma. Tesla tak má teraz na stole prípad, ktorý potrebuje čo najskôr vyriešiť, aby zabránila ďalším podobným situáciám.

Zdroj: Electrek, BGR, Bloomberg

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú