Pred mesiacom sme ťa informovali o ďalšej veľkej investícii, ktorú plánoval učiniť americký gigant Microsoft. Ten mal údajne rokovať s predstaviteľmi komunikačnej platformy Discord ohľadom potenciálnej akvizície v hodnote až 10 miliárd dolárov. Ako však informuje agentúra Reuters, Discord chce nakoniec pokračovať sám.

Informácie o ukončení rokovaní ohľadom akvizície Discordu Microsoftom priniesli zdroje oboznámené so záležitosťou. Komunikačná platforma sa plánuje podľa všetkého zamerať na budovanie svojej používateľskej základne po vlastnom. Na stole je podľa všetkého aj verejná ponuka o vstupe na burzu, no nič zatiaľ nie je potvrdené.

Discord si popularitu našiel najmä medzi hráčmi, no vďaka jeho prepracovaným funkciám ho používa aj množstvo verejných a súkromných skupín. Platforma hlási viac ako 140 miliónov aktívnych používateľov každý mesiac.

Tžby spoločnosti, ktoré plynú najmä z predplatného „Nitro“ za 10 dolárov mesačne alebo 100 dolárov na celý rok, činili v minulom roku približne 130 miliónov dolárov. Nitro ponúka funkcie ako zdieľanie obrazovky vo vysokom rozlíšení, vyššie limity na nahrávanie súborov a podobne. Trhová hodnota spoločnosti sa odhaduje na 7 miliárd dolárov.

Zdroj: Reuters 

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú