Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

V technologickom svete sa črtá ďalšia veľká investícia. Spoločnosť Microsoft údajne diskutuje so súčasnými vlastníkmi komunikačnej aplikácie Discord, plánuje ju získať pod svoje krídla, informoval portál IGN.

Discord patrí k najpopulárnejším komunikačným aplikáciám a medzi hráčmi je dnes jednou z najobľúbenejších aplikácií na trhu. Spoločnosť hlási viac ako 140 miliónov aktívnych používateľov každý mesiac.

Základné funkcie Discordu sú zdarma, no v službe je možnosť zakúpiť si predplatné „Nitro“ za 10 dolárov mesačne, či 100 dolárov na celý rok. To prináša funkcie ako zdieľanie obrazovky vo vysokom rozlíšení, vyššie limity na nahrávanie súborov a podobne, píše The Verge.

Šéf divízie Xboxu, Phil Spencer, potvrdil portálu Bloomberg, že spoločnosť aktuálne komunikuje s vedením Discordu a predmetom je vyššie spomínaná akvizícia.

Aktuálna trhová hodnota Discordu sa odhaduje na 7 miliárd dolárov, no kúpna cena sa má podľa zdrojov pohybovať až na úrovni 10 miliárd dolárov, čo je v prepočte 8,4 miliardy eur. Microsoft ale nie je jediným záujemcom o komunikačnú službu. S majiteľmi Discordu majú rokovať aj spoločnosti ako Amazon či Epic Games.

Zdroj: TheVerge, IGN, Bloomberg

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú