Ministerstvo zdravotníctva prehodnotilo efektivitu online objednávania na antigénové testovanie v mobilných odberových miestach. Na základe reálneho využívania objednávania záujemcov bude po novom možné požiadať o antigénové testovanie prostredníctvom online formulára na 500 mobilných odberových miestach. Avizovala to hovorkyňa rezortu zdravotníctva Zuzana Eliášová, informovala SITA.

Mobilné odberové miesta, na ktoré nebude možné objednať sa prostredníctvom stránky korona.gov.sk, budú záujemcov o antigénové testovanie vybavovať priebežne. Zároveň výsledok testu nedostanú SMS správou alebo e-mailom, ale len v papierovej forme.

V najbližších dňoch bude teda možné objednať sa na testovanie v 500 mobilných odberových miestach, ďalších 270 bude bez objednania. Doteraz bolo možné objednať sa na testovanie v 682 mobilných odberových miestach a testovanie v 88 mobilných odberových miestach bolo bez objednania.

Zároveň platí, že v každom meste bude zabezpečené, aby sa ľudia na testovanie mohli elektronicky objednať. Zoznam mobilných odberových miest je zverejnený na stránke health.gov.sk a pri každom je uvedené, či je možné sa na testovanie vopred objednať.

Systém objednávania na antigénové testovanie zažíval zo začiatku obrovské problémy, ktoré sa vyladili až postupom času. Podobná situácia však momentálne nastáva počas prihlasovania na očkovanie proti COVID-19, kde objednávkový systém zlyháva ako na bežiacom páse.

Zdroj: SITA

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú