Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Microsoft prináša pre svoj najnovší operačný systém Windows 11 funkciu, ktorá uľahčí život prakticky všetkým používateľom. Ako totiž informuje portál The Verge, zapínať Správcu úloh vo Windowse bude nutné oveľa menej a to vďaka jednoduchému tlačidlu, ktoré nahradí jeho kľúčovú funkciu – tú všetci dobre poznáme.

Jednoduchší prístup

Zmenou, ktorú čakal len málokto, je umožnenie núteného vypnutia programu pomocou jednoduchého tlačidla aj bez toho, aby musel používateľ otvoriť Správcu úloh, nájsť konkrétny program a vypnúť ho. Windows 11 umožní vykonať tento úkon jednoducho cez vyskakovacie okno, v ktorom sa nachádza aj možnosť klasického vypnutia či otvorenia nastavení.

Otvoriť toto okno je možné kliknutím na ikonu konkrétneho programu v spodnej lište, pričom bolo možné túto funkciu vidieť v skorších testovacích verziách Windows 11. Microsoft potvrdil, že táto funkcia prichádza aj do oficiálnej verzie a používateľom tak uľahčí používanie operačného systému.

Skúsenosti so zaseknutými programami máme už prakticky všetci a vo väčšine prípadov pomáhal práve Správca úloh, cez ktorý bolo možné program nútene vypnúť. Aj keď sa na prvý pohľad nejedná o veľkú zmenu, pri každej podobnej situácii ušetrí používateľovi niekoľko sekúnd.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú