Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Obľúbená funkcia operačného systému Windows sa vracia na svoje právoplatné miesto. Správca úloh sa konečne vo Windows 11 bude nachádzať na paneli úloh. Na tému upozornil portál BleepingComputer.

Návrat obľúbenej funkcie

Minulý týždeň sme ťa informovali o prvej a zároveň na dlhší čas poslednej veľkej aktualizácii Windows 11 s kódovým označením 22H2. Tá síce priniesla množstvo dlho očakávaných noviniek, ale aj jeden vážny problém.

Uvedená aktualizácia totiž spôsobila nemalé problémy majiteľom grafických kariet Nvidia, ktorí náhle začali pociťovať veľké oneskorenie, sekanie, extrémnu nestabilitu snímkovania a pokles vo využití procesora.

Microsoft medzičasom stihol prísť s menším updatom, ktorý sa objavil v Insider verzii vo vydaní Windows 11 Insider Preview Build 25211. Update so sebou prináša viacero noviniek, tou jednoznačne najvýraznejšou je vytúžený návrat Správcu úloh na hlavný panel úloh systému Windows.

Správca úloh
Microsoft

Používatelia tak po kliknutí pravým tlačidlom myši na hlavný panel budú môcť z kontextovej ponuky vybrať Správcu úlohu. Hoci táto funkcia bola dostupná na všetkých predchádzajúcich verziách zmieňovaného operačného systému, Microsoft ju s vydaním Windows 11 odstránil.

Microsoft ale najnovšie priznal, že Správcu úloh vrátil na hlavný panel na základe spätnej väzby používateľov. Okrem uvedeného bolo odstránených aj niekoľko väčších chýb, ale tiež upravená práca s widgetami a miniaplikáciami. Za zmienku stojí aj automatické ukladanie snímok obrazovky vykonaných pomocou nástroja na vystrihovanie, upozorňuje portál TheVerge.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú