Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Používatelia smartfónov a tabletov s iOS a iPadOS dnes zaznamenávajú veľké výpadky populárnych aplikácií. Problémy sa týkajú najmä aplikácie Spotify pre spomínané operačné systémy. Niektorí používatelia hlásia výpadky aj v prípade aplikácií TikTok, Viber, Waze, Tinder či Pinterest. Problém má súvisieť so súborovými nástrojmi iOS SDK od Facebooku, informuje The Verge.

Výpadky mobilnej aplikácie potvrdil aj Spotify na Twitteri, informoval TechRadar. Keďže však chyba nemá byť na strane tejto streamovacej služby, používateľom neostáva nič iné, ako vyčkať, kým bude problém opravený. Podľa webu DownDetector, ktorý monitoruje prevádzku a fungovanie stránok, hlásilo problém so Spotify približne o 13:45 najviac ľudí.

Celkovo bolo hlásených viac ako 12 500 sťažností na výpadok Spotify. Prvé výpadky však boli hlásené ešte pred obedom.

Nefunkčnosť aplikácie sa prejavila aj na zariadeniach v redakcii, verzia pre PC a Android problémy nemá.

Popri tejto službe hlásia tisícky ľudí výpadky Tinderu, TikToku, sociálnej siete Pinterest, Viber a navigácie Waze. Problémy s aplikáciou TikTok boli najviac hlásené podľa grafu DownDetector ešte v ranných hodinách. Podobný výpadok bol kvôli SDK súborom Facebooku aj v máji, oprava prišla ešte v rovnaký deň.

Zdroj: The Verge, TechRadar, Spotify/Twitter

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú