Herné spoločnosti neustále prinášajú nové nápady na zlepšenie používateľského zážitku. S čerstvou víziou teraz prišla aj japonská spoločnosť Sony PlayStation, ktorá podala žiadosť o svoj nový patent. Ukazuje v ňom, že hry by sa v budúcnosti mohli hrávať samé.

Novinka na konzolách

Myšlienka automatického hrania síce nie je nijak revolučná a vo veľkom funguje aj pri mobilných hrách, vo svete konzol sa však zatiaľ podobný koncept neuchytil. Sony to možno plánuje zmeniť a spoločnosť podala návrh na udelenie patentu, ktorý by umožnil automatické hranie hier aj na konzolách PlayStation.

V patente popisuje, že pri automatickom hraní by časť hry mohla automaticky prechádzať umelá inteligencia. Mohlo by ísť napríklad o opakujúce sa časti, v ktorých sa hráč snaží získať suroviny alebo zvýšiť úroveň svojej postavy (tzv. grind). Automatické hranie by však mohlo pomôcť aj pri prechádzaní ťažkých úsekov či súbojoch s bossmi.

CD Projekt RED

Hráč by v nastaveniach jednoducho zapol auto-play mód, pričom umelá inteligencia by dokonca mala byť schopná napodobňovať jeho štýl hrania. Podľa Sony by podobná možnosť viedla k úspore času hráčov a poskytla by im tiež možnosť preskočiť časti hry, ktoré sú nudné alebo príliš ťažké.

Nápad zatiaľ zostáva iba na papier a vôbec nie je isté, či ho Sony niekedy skutočne do hrania implementuje. Je však zaujímavé vidieť, že japonský výrobca uvažuje o využití AI aj týmto spôsobom.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú