Zatiaľ čo doterajšia klasická verzia aplikácie má veľkosť v Obchode Play až 100 MB, odľahčená je 10-násobne menšia, informuje The Verge. Spotify Lite pre Android zaberá iba 10 MB a je ideálnym prostriedkom pre všetkých, ktorí majú staršie zariadenia, alebo menší dátový balík u operátora.

V Obchode Play sme doteraz videli viacero známych aplikácií, ktoré prišli v kompaktnejšom balení, aby nezaberali príliš veľa miesta a spotrebovali menej mobilných dát. Po Lite verzii Facebooku, Messengera a Instagramu prišiel rad aj na najpopulárnejšiu streamovaciu aplikáciu hudby. Spotify Lite však so sebou prináša aj jednu novinku v podobe obmedzenia prenosu dát a notifikácie, ktorá používateľa upozorní na prekročenie limitu.

Zobraziť celú galériu (1)
Aplikácia Spotify, Google Play

S aplikáciou je pritom možné kontrolovať aj cache pamäť a v prípade potreby ju premazať. Odhľahčené Spotify je aktuálne dostupné v 36 krajinách sveta a funguje na systéme Android od verzie 4.3 Jelly Bean, informuje Engadget. Slovensko však na zozname zatiaľ nie je. Pri svojom fungovaní ponúka totožné možnosti, no Lite verzia sa mierne odlišuje aj svojim jednoduchším dizajnom.

Zdroj: The Verge, Engadget

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú