Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Apple počas jarného eventu pred pár dňami predstavil aj zmenu vo vlastnej aplikácii podcastov, kde po novom pribudne predplatné. Spotify sa chce vydať rovnakým smerom, no v tomto prípade zavedie inú politiku. V predplatnom programe dostanú predplatitelia exkluzívnejší a bonusový obsah, no Spotify ponechá všetok zisk tvorcom, informuje Variety. Týmto spôsobom chce tromfnúť Apple.

Švédska streamovacia služba hudby a podcastov avizovala spustenie predplatného programu ešte vo februári, no od tej doby sa toho veľa neudialo. Nové informácie prichádzajú až krátko po oznámení predplatného v Apple podcastoch, kde si však samotný Apple ukrojí z ceny 30 % počas prvého roka a 15 % v nasledujúcom období. Tvorcovia tak na jeho platforme nedostanú plnú cenu z predplatného.

Spotify však na to ide inak a podľa nedávnych správ, ktoré ako prvý potvrdil The Wall Street Journal, plánuje ponechať tvorcom 100 % ceny z predplatného podcastov. Paradoxne však táto služba neumožňuje zakúpiť predplatné prostredníctvom odberov Apple alebo Google Play a aj v prípade prémiového účtu museli doteraz používatelia aktiváciu uskutočniť cez web streamu.

Ponechaním 100 % ceny z predplatného chce Spotify prilákať viac tvorcov a poskytnúť im lepšie podmienky ako konkurenčná platforma. Pripomeňme len, že hudbu Spotify bude možné neskôr prehrávať aj priamo cez Facebook, ktorý plánuje prehrávač implementovať v projekte Boombox do svojej aplikácie.

Zdroj: Variety, The Wall Street Journal

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú