Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Po úspešnom pristátí astronautov v testovacej misii Demo-2, ktorí sa na Zem vrátili z ISS začiatkom augusta, začala NASA a SpaceX robiť prípravy na prvý komerčný let s posádkou 4 astronautov. Vesmírna agentúra ešte musí certifikovať modul pre posádku, no prípravy na misiu Crew-1 sú už v plnom prúde, informuje Teslarati.

Aj počas prvej komerčnej misie vynesie modul pre posádku do vesmíru raketa Falcon 9. Zatiaľ je však všetko vo fáze prípravy. NASA oznámila, ktorí astronauti poletia v misii Crew-1, no vybrala aj posádku, ktorá poletí na ISS začiatkom jari budúceho roka v misii Crew-2. Medzi astronautmi bude aj žena Boba Behnkena, ktorý sa začiatkom mesiaca vrátil z testovacej misie Demo-2.

Zobraziť celú galériu (1)
Posádka astronautov, ktorí poletia v Crew Dragon počas misie Crew-1. Zľava astronautka Shannon Walker a astronauti Victor Glover, Michael Hopkins a Soichi Noguchi vpravo. Zdroj: NASA

Vesmírna agentúra presunula štart misie Crew-1, ktorá sa mala pôvodne začať už v septembri, takmer na záver októbra. Podľa nových informácií sa však modul Crew Dragon s označením C207 už dostal z výroby v Hawthorne na Mys Canaveral na Floride.

V najbližších týždňoch sa tento modul podrobí finálnej kontrole a ďalším testom predtým, ako na jeseň poletí s posádkou na ISS, informuje NASA.

Zdroj: Teslarati, NASA 

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú