Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Dnes už môžme s určitosťou povedať, že v budúcom roku sa dočkáme konzoly Playstation 5, ktorá by sa na trh mala dostať tesne pred Vianocami. Nie je tajomstvom, že o celý výkon konzoly sa bude starať hardvér od AMD, pričom nárast výpočtovej sily oproti súčasnej generácii bude markantný. Sony si v tomto smere až natoľko verí, že svoj nadchádzajúci produkt označilo ako najrýchlejšiu konzolu na svete (v roku 2020) – píše portál HypeBeast.

Toto označenie sa objavilo v pracovnej ponuke, ktorá po zverejnení bola v priebehu niekoľkých hodín stiahnutá. Ide o pomerne odvážne tvrdenie, nakoľko v budúcom roku by sme sa mali dočkať aj konzoly od Microsoftu, Xbox Scarlett, ktorá má mať veľmi podobný, ak nie totožný hardvér. Zrejme tak išlo len o frázu, ktorá mala prípadného záujemcu o prácu motivovať.

Naopak, ak by sa v budúcom roku Microsoftu nepodarilo predstaviť novú generáciu konzoly, tak toto tvrdenie možno označiť ako pravdivé. Avšak, výkon samotnej konzoly nepatrí medzi vlastnosti, ktoré sú prioritné. Všetky vydané hry totiž musia byť dimenzované tak, aby nebol žiadny problém s ich spustením a plynulým chodom.

Zdroj: HypeBeast, Twitter

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú