Japonský technologický gigant sa podobne ako Samsung z veľkej časti zameriava aj na produkciu displejov pre rôzne zariadenia. Futuristickú budúcnosť v podaní Sony teraz zažíva Yokohama, kde bol nainštalovaný 16K televízor s rozmermi 19,2 m x 5,4 m.

Obrovský televízor od Sony sa nachádza v kozmetickej spoločnosti Shiseido v Yokohame na juhu Japonska, kde svojou výškou siaha takmer až do druhého poschodia budovy. Jeho 16K rozlíšenie je až 16-násobne vyššie ako 4K rozlíšenie v dnešných televízoroch a monitoroch. Nejedná sa však o jeden kus obrazovky, pretože táto ohromná plocha panela bola zložená z niekoľkých menších displejov bez rámikov, aby tak neboli medzi nimi žiadne medzery, informovalo BBC.

Sony pri ich výrobe využilo technológiu „Crystal LED“, ktorá predstavuje micro-LED technológiu, s ktorou experimentuje aj Samsung. Výhodou tohto riešenia je, že televízor nepotrebuje žiadne podsvietenie, je jasnejší ako OLED panel a zobrazuje podobnú čiernu farbu. Na vystavenom 16K televízore pritom beží aj 16K video s tématikou divokej prírody, informuje Daily Mail. Potrvá však ešte poriadne dlho, kým sa takéto obrazovky dostanú k bežným zákazníkom.

Zdroj: BBC, Daily Mail

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú