Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

4ka spúšťa vo svojej sieti službu známu ako VoWiFi, teda telefonovanie cez Wi-Fi. Používateľ pri prijímaní alebo vytáčaní hovoru cez VoWiFi nemusí robiť nič inak ako doteraz, keďže sa o všetko potrebné postará telefón a sieť operátora automaticky.

VoWiFi v oblastiach so slabším pokrytím signálom 4ky, ale napríklad aj v domoch s hrubými múrmi či viacerými podlažiami pod zemou, dokáže namiesto vysielača so slabým signálom hovor smerovať cez domácu internetovú sieť, čím si zachová vyššiu stabilitu a kvalitu hovorov.

To však neznamená, že ide o „hovor cez internet“ ktorý by bol bezplatný podobne ako volania cez Messenger či Whatsapp. V tomto smere sa nič nemení a cenník za minútu hovoru zostáva úplne rovnaký.

Nie úplne pre všetkých

Podmienkou je tiež kompatibilný mobilný telefón, jeho správne nastavenie a pripojenie na domácu Wi-Fi.

4ka tiež funkcionalitu podmieňuje zaslaním aktivačnej SMS, takže povolenie funkcie v nastaveniach smartfónu nestačí.

Ako aktivovať VoWiFi vo 4ke

  1. Zaslať SMS v tvare „VoWiFi START “ na číslo 900
  2. Aktivovať VoWiFi v nastaveniach mobilného telefónu
  3. Pripojiť sa na Wi-Fi router s dostupným internetom

Okrem volaní je týmto spôsobom možné odosielať a prijímať aj SMS správy. Príjemnou možnosťou tiež možnosť mať aktívny telefónny hovor a sťahovať mobilné dáta súčasne, čo v niektorých starších 3G sieťach nie je možné.

4ka však upozorňuje, že hovor bude po opustení domu alebo bytu a strate Wi-Fi pripojenia pokračovať iba v 4G sieti a pri aktivovanej funkcii VoLTE, inak príde k jeho zrušeniu.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú