Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Facebooková stránka Xiaomi Slovensko informovala o veľkom úspechu tejto spoločnosti. Xiaomi sa stalo najúspešnejším výrobcom telefónov na Slovensku, pričom v posledných mesiacoch bola až takmer polovica z celkového počtu predaných smartfónov vyrobená touto spoločnosťou.

Stránka sa opiera o analytické údaje spoločnosti Canalys Estimates. Podľa jej analýzy v druhom kvartáli tohto roka tvorili Xiaomi smartfóny až 48 % všetkých predaných mobilov na Slovensku vďaka 90 % medziročnému nárastu. Na druhom a treťom mieste je už tradične Samsung a Apple.

Samsung pritom zaznamenal 66 % medziročný pokles, vďaka čomu si zabezpečil len 17 % z celkového predaja. Apple si medziročne polepšil o 37 % a uchmatol si desatinu celkových predaných telefónov. O 220 % nárast dosiahlo TCL, ktoré na Slovensku vlastní v poslednom štvrťroku až 7 % Slovákov.

Prekvapivo je na tom Sony, ktoré si na Slovensku drží piatu pozíciu s 4 % podielom a 568 % medziročným rastom. Sony pritom už dávno nie je etalónom mobilného segmentu a na podobných rebríčkoch ho na takto vysokej pozícii nachádzame len zriedka. Výsledky Slovákov sú teda nečakané.

Xiaomi si podmaňuje svet

Čínsky titán si nachádza zaľúbenie u stále väčšieho percenta konzumentov. Nielenže dobyl Slovensko a Európu, no jednotkou v predajnosti je už aj na svetovej úrovni. Globálne má totiž Xiaomi telefón vo vrecku až o 1,4 % viac konzumentov, ako modely od Samsungu.

Zdroj: Xiaomi Slovensko

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú