Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Minulý mesiac sme informovali o tromfe Xiaomi, ktoré sa v celosvetovej popularite postavilo za Samsung a predbehlo Apple. Ako ale píše Android Authority, kraľuje európskemu trhu.

Zdroj čerpá z výročnej správy agentúry Strategy Analytics (zdroj Business Wire) za druhý kvartál tohto roka. V nej sa totižto spomína, že Xiaomi si v Európe drží až 25,3 % podiel (celosvetovo 17 %) k druhému štvrťroku 2021. V závese je tak predbehnutý Samsung s 24 % (celosvetovo 19 %) a Apple s 19,2 % (celosvetovo 14 %).

Strategy Analytics

Na zaujímavých pozíciách sú aj Oppo na štvrtom a Realme na piatom mieste. Prvý spomínaný má na európskom trhu podiel 5,6 %, ale s medziročným nárastom významných 180 %.

Realme na druhej strane okupuje 3,8 % európskeho trhu, pričom spoločnosť do Európy prvýkrát dorazila do Španielska v roku 2019, len aby nasledujúci rok ešte väčšmi v tomto regióne expandovala. To jej zabezpečilo medziročný nárast na tomto trhu až 1800 %.

Otázkou teraz ostáva, či si Xiaomi dokáže udržať náskok pred Samsungom, ktorého aktuálne predbehol len o 0,7 milióna jednotiek mobilov. V globále po dlhoročnom súboji zdolal paradoxne Apple, spoločnosť, ktorú podľa mnohých Xiaomi aspoň na začiatku kopírovalo. Produktová základňa Samsungu je však diametrálne odlišná s tou u Apple.

Zdroje: Android Authority, Business Wire

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú