Xiaomi, alebo aj čínske „Apple“, ako spoločnosť mnohí označujú, si za uplynulé roky výrazne upevnilo svoju pozíciu na trhu a začalo porážať aj najetablovanejších výrobcov smartfónov. Len v júni sa značke podarilo preraziť na 2. miesto v globálnom meradle a za 2. kvartál roka sa umiestnila hneď za Samsungom.

Nedávno spoločnosť v Európe vystrelila na prvé miesto najväčších predajcov smartfónov. Tento triumf si však uchmatlo aj celosvetovo. Xiaomi sa oficiálne prvýkrát stáva najväčším predajcom smartfónov sveta, informuje Counterpoint Research.

Podľa júnových správ sa Xiaomi umiestnilo s trhovým podielom na 2. mieste medzi najväčšími výrobcami smartfónov, hneď za Samsungom. Nový prieskum zverejnený v auguste však prináša pohľad na samotné predaje smartfónov v globálnom meradle, kde práve počas júna dominovalo Xiaomi, ktoré pri predajoch svojich modelov získalo podiel 17,1 %.

Samsung skončil za ním s podielom 15,7 % a Apple si uchmatol 14,3 %. Predaje Xiaomi smartfónov medziročne v júni vzrástli o 26 %, čo z neho spravilo najrýchlejšie rastúcu značku v tom mesiaci. Práve z pohľadu predajov sa tak Xiaomi stalo ešte v júni najväčšou smartfónovou spoločnosťou vôbec prvýkrát v histórii.

Žiaden iný výrobca v júni nepredal také množstvo smartfónov ako Xiaomi. Situácia na svetovom trhu sa však môže v najbližších mesiacoch zmeniť, nakoľko v auguste aj septembri očakávame príchod viacerých noviniek z dielne Samsungu a Apple, ktoré im môžu pomôcť vrátiť späť ich pôvodné pozície.

Zdroj: Counterpoint Research

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú