Spoločnosť Tachyum dosiahla v minulom roku viacero významných pokrokov vrátane svetového predstavenia technických detailov čipu Prodigy, prvého univerzálneho procesora pre vysokovýkonné výpočty. Ako ďalej informuje firma, v uplynulom roku taktiež uzavrela viac ako tucet komerčných partnerstiev a startup sa tak posunul na vedúcu pozíciu v oblasti polovodičov.

Naše technické tímy dosiahli veľa, za čo hovoria výsledky. Keď sa posunieme do komerčnej fázy a spustíme kolo financovania série C, v roku 2023 nastane nová éra vo výpočtovej technike dátových centier, koniec extrémnej spotreby elektrickej energie a nedostatočného využívania zdrojov, ako aj koniec výkonnostného plató procesorov, ktoré brzdilo moderné aplikácie a potláčalo inovácie,” uviedol zakladateľ a CEO Tachyum Radoslav Danilák.

Zo získaných prostriedkov bude spoločnosť financovať masovú produkciu univerzálneho procesorového čipu Prodigy a bude v pozícii pre dosiahnutie dlhodobej ziskovosti. Očakávaný balík financií jej zároveň umožní aj výrazné zvýšenie počtu zamestnancov. V roku 2023 čaká firmu odoslanie čipu do výroby, samotná masová produkcia, ako aj prvé dodávky.

Tachyum prináša zmenu na trhy umelej inteligencie, vysokovýkonných výpočtov a verejných i súkromných dátových centier so svojím vlajkovým produktom, ktorý nedávno predstavila na trhu. Prodigy je prvý univerzálny procesor na svete, ktorý poskytuje špičkový výkon pri najnižších nákladoch a spotrebe energie pre špeciálne aj univerzálne výpočty. Spoločnosť má pracoviská v USA a na Slovensku.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú