Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

V dôsledku nového koronavírusu aj na Slovensku boli prijaté prísne opatrenia, ktoré majú dopomôcť k zamedzeniu rozšíreniu ochorenia. Slovákov na situáciu začalo minulý víkend upozorňovať Ministerstvo zdravotníctva a teraz obyvatelia dostávajú ďalšie textové správy. Operátori a Ministerstvo vnútra v SMS správach upozorňujú na situáciu a varujú občanov na skutočnosti, ktoré boli zavedené kvôli šíreniu koronavírusu.

Mobilní operátori začali svojich zákazníkov informovať o aktuálnej situácii a v rozosielaných SMS správach ich žiadajú, aby svoje požiadavky vybavili z pohodlia domov online a nechodili do predajní.

Prostredníctvom internetu pritom môžu vybaviť mnoho potrebných úkonov, zaplatiť faktúry či dobiť si kredit. Toto opatrenie bolo prijaté na základe toho, aby sa obmedzilo riziko nákazy.

Podobným spôsobom informuje o situácii aj Ministerstvo vnútra. V krátkej textovej správe upozorňuje na následky porušenia povinnej karantény u ľudí prichádzajúcich zo zahraničia.

Každý, kto bol v poslednom čase mimo Slovenska a vracia sa späť, je povinný dodržať 14-dňovú karanténu. V opačnom prípade mu hrozí pokuta 1 659 € a v najvážnejších prípadoch až 10-ročné väzenie, informovala polícia na Facebooku.

Zdroj: Polícia SR/Facebook, Vlastný

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú