O vôbec prvé skladacie smartfóny sa postarali spoločnosti Samsung a Huawei, pričom prvý menovaný výrobca mal so svojim modelom značné problémy. Koncom roka 2019 predstavila svoj skladací smartfón aj spoločnosť Motorola a zdá sa, že problémy sa nevyhnú ani jej.

Motorola oživila svoj ikonický model z minulej dekády a pridala doň moderné technológie. Ohybný displej a skladacia konštrukcia sa tak stali hlavnou doménou novej Motoroly RAZR v štýle „vyklápačky“. Hlavným ťahákom je okrem samotného dizajnu aj ohybný 6,18-palcový pOLED displej s HD rozlíšením.

Konštrukcia zariadenia je vyrobená z kvalitného kovu v kombinácii so sklom. Ako sa však zdá, vyklápanie robí smartfónu veľké problémy a jeho životnosť nemusí byť dlhšia ako pol roka. Na smartfón s cenovkou 1 500 dolárov v USA alebo 1 700 € v Európe je to veľký problém, ktorý môžeme pokojne označiť ako zlyhanie zo strany výrobcu.

Vyklápaciu Motorolu RAZR si totiž na test zobrala spoločnosť CNET. Zariadenie bolo vložené do špeciálneho zariadenia „FoldBot“, ktoré malo za úlohu telefón sklápať a vyklápať. Po 27 000 zloženiach už zariadenie nebolo schopné telefón sklopiť.

Podarilo sa to až ručne, no pánty boli už značne poškodené, informuje TheVerge. Pánty pri skladaní vydávali nepríjemné zvuky pripomínajúce vŕzganie dverí. Okrem toho bolo viditeľné, že pri sklápaní bol vyvíjaní odpor, čo ešte viac nasvedčovalo tomu, že niečo nie je v poriadku. Zaujímavosťou však je, že displej telefónu všetko vydržal a zostal absolútne bez akýchkoľvek poškodení.

Ak predpokladáme, že používateľ svoj telefón kontroluje približne 80 až 150 krát denne, pánty novej Motoroly RAZR zlyhajú po 6 až 12 mesiacoch, čo je žalostne málo. Spoločnosť sa nevyjadrila, koľko zložení by mal smartfón vydržať, no podľa vyjadrení poskytuje na zariadenie bežnú 2-ročnú záruku a taktiež ročnú záruku na chyby vzniknuté pri bežnom používaní.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú