Pamätáš si ešte na paniku, keď Microsoft v roku 2017 oznámil odstránenie milovaného Skicára z prostredia operačného systému? Ako už teraz vieme, jednoduchý grafický editor nikam nejde a pomaly sa len presúva do Microsoft Store. Windows Latest oznamuje, že migrácia už začala.

Skicár sa vďaka nadchádzajúcej aktualizácii presunie plne pod kontrolu Microsoft Store. Pre mnohých minimalistov bude určite potešujúcou správou aj absencia programu Skicár 3D, ktorý už nebude vstavanou súčasťou Windowsu 10, informuje XDA Developers.

FonTech

Aktualizácia je súčasťou buildu operačného systému s označením 21354, ku ktorej Microsoft vydal aj sprievodný dokument. Ten zároveň upozorňuje na novú ikonu Skicáru, respektíve jej vybratie z roky okupovanej záložky Príslušenstva v ponuke Štart.

Skicár nie je jediný

Do kompetencie digitálneho obchodu sa dostáva aj Snipping Tool, ktorého aktualizácie rovnako nebudú súčasťou kumulatívnych updatov operačného systému. Ako Skicár, tak aj Snipping Tool bude postavený mimo sekciu Príslušenstvo v Štarte.

Ako píšeme vyššie, všetky tieto zmeny sú súčasťou aktuálnej verzie Insider programu, čo ale znamená, že vo finálnej verzii systému sa objavia až s jednou z najbližších aktualizácií Windowsu, pravdepodobne s verziou 21H2.

Zdroje: Windows Latest, Microsoft Blogs

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú