Tento kórejský gigant ako líder vo výrobe pamäťových čipov pre smartfóny nedávno ohlásil začiatok sériovej výroby novej RAM pamäte. Výroba 12 GB LPDDR4X RAM pamäte je oficiálne zahájená a Samsung sa tak postaral o prelom, vďaka ktorému bude nová generácia smartfónov ešte výkonnejšia.

Zvyšovanie výpočtovej sily v smartfónoch azda nemá konca, čo teraz dokázal aj Samsung spustením masovej výroby novej 12 GB RAM-ky. Len v júli minulého roka spoločnosť začala s produkciou 8 GB RAM pamäte a ani nie po roku sa postarala o ešte väčšiu novinku. S takouto operačnou pamäťou môžu výrobcovia naplno využiť veľký potenciál budúcich smartfónov s niekoľkými fotoaparátmi, väčšími obrazovkami či dokonalejšou umelou inteligenciou a s novým 5G pripojením, informoval Samsung.

Nová 12 GB LPDDR4X RAM z jeho dielne kombinuje šesť 16 gigabitových čipov vyrobených 10 nm výrobným procesom. Vďaka hrúbke len 1,1 mm môže byť pritom ušetrené miesto v smartfónoch, informuje Gizmochina. S technológiou spoločnosti 1y-nm dosiahne táto RAM-ka prenosovú rýchlosť až 34,1 GB/s. Aj s týmito vlastnosťami však bude nový čip energeticky efektívnejší. Zatiaľ nie je isté, ktorý smartfón s ním príde ako prvý, no môže nim byť nedávno odhalený Galaxy S10 5G, ktorý dostane tiež 512 GB eUFS 3.0 úložisko.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú