Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Japonské spoločnosti Sony Group a Nintendo zastavili dodávky softvéru a hardvéru do Ruska po invázii na Ukrajinu. Spoločnosť Sony Interactive Entertainment, ktorá vyrába konzolu PlayStation 5, vo štvrtok uviedla, že zastavila dodávky herných konzol, hier aj prevádzku obchodu PlayStation Store v Rusku.

A skupina Sony Group oznámila tiež, že darovala 2 milióny USD (1,82 milióna eur) Úradu vysokého komisára OSN pre utečencov a organizácii Save the Children „na podporu obetí tejto tragédie“.
Aj Nintendo zastavuje dodávky všetkých produktov do Ruska pre sankcie a problémy s logistikou prepravy a distribúcie tovaru.

Firma so sídlom v Kjóte informovala tiež, že odložila vydanie „Advance Wars 1+2: Re-Boot Camp“, ktoré malo byť spustené na konzole Switch 8. apríla, v dôsledku „nedávnych udalostí“, keďže táto séria má vojenskú tému. Nintendo minulý týždeň zatvorilo internetový eShop v Rusku po tom, čo jeho poskytovateľ platieb zastavil transakcie v ruských rubľoch.

Stále viac nadnárodných spoločností, od McDonald’s po Adidas a Samsung, úplne alebo čiastočne zastavili podnikanie v Rusku po invázii do susednej Ukrajiny pred dvoma týždňami. Niektorí to odôvodnili narušením dodávateľských reťazcov, zatiaľ čo iní tento krok priamo spojili s rozhorčením nad rozhodnutím prezidenta Vladimira Putina vyslať vojakov na Ukrajinu. TASR o tom informuje na základe správy AFP.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú