Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Už dnes večer 30. mája o 21:22 budeme svedkami jednej z najväčších udalostí vesmírnych letov za posledné roky. SpaceX sa pokúsi pri druhom pokuse vôbec poprvýkrát vyslať vo svojej kapsule Crew Dragon do vesmíru ľudskú posádku. Slováci sa môžu opäť tešiť na priamy prenos vďaka RTVS, ktoré bude celú misiu monitorovať.

Ako informovala televízia v tlačovej správe, aj dnes večer odvysiela RTVS na Dvojke špeciálny diel relácie Experiment s podtitulom Naživo do vesmíru. Súčasťou relácie bude samozrejme aj živý prenos zo štartu misie Demo-2.

Vysielanie začne už o 20:50 na Dvojke, Facebooku RTVS a na webe rtvs.sk. Súčasťou relácie bude aj tentokrát rozhovor so známym odborníkom z oblasti astronómie, Jiřím Šilhom, ktorý bude celú udalosť nielen komentovať, ale divákom porozpráva aj množstvo zaujímavostí.

Ak by ani tentokrát štart misie Demo-2 nevyšiel, Dvojka odvysiela špeciál relácie Experiment do tretice – v nedeľu 31. mája večer.

Viac informácií o historickom lete sa môžeš dočítať v našich predchádzajúcich článkoch. Písali sme o tom, ako neúspešný test ohrozil celý štart misie, ako sa zachránia astronauti v prípade komplikácií, no zhrnuli sme aj to, čo všetko sprevádzalo misiu Demo-2 až do štartu.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú