Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Domáce bezpečnostné kamery Wyze donedávna nedokázali ani rozoznať domáceho miláčika od človeka, no výrobca používateľom rozosiela významnú aktualizáciu firmvéru, ktorá od základov mení ich využitie, informuje The Verge. Kamery Wyze Cam v2 a Wyze Cam Pan teraz dokážu využitím umelej inteligencie od spoločnosti Xnor.ai identifikovať ľudí.

Kamery z dielne tohto výrobcu neboli doteraz schopné používateľovi povedať žiadne detailné informácie o tom, čo sa deje v jeho domácnosti. Nový OTA update firmvéru im však prináša možnosť rozpoznávania ľudí. Novinka je dostupná pre vyššie spomenuté modely, ktoré sa predávajú za 20 dolárov, respektíve 30 dolárov za Wyze Cam Pan.

Týmto vylepšením tak spoločnosť dobieha ostatných gigantov v tomto segmente, hoci na Cloud Cam od Amazonu, či Google Nest Cam IQ sa zatiaľ príliš nechytá. S novou aktualizáciou tak budú môcť používatelia vybraných Wyze kamier preskočiť priamo na zábery, na ktorých sa pohybujú ľudia, no zároveň sa obmedzí aj množstvo chybných notifikácií v aplikácii pre smartfóny, informuje The Next Web.

Zdroj: The Next Web, The Verge

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú