Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Vesmírna agentúra NASA už v minulosti ukryla do svojich roverov niekoľko prekvapení. Podobne tak spravila aj v prípade roveru Perseverance, ktorý na Marse pristál 18. februára. Doteraz sa podarilo niekoľko tajných správ odhaliť. NASA potvrdila, že Perseverance skrýva ďalšie 2 tajomstvá, tzv. „easter eggy“. Ich odhalenie ale nebude jednoduché, informuje Futurism.

Od pristátia rovera Perseverance na Marse sa podarilo napríklad rozlúštiť tajný kód, ktorý technici z NASA a JPL (Laboratórium prúdového pohonu) zakódovali do pristávacieho padáku. Ďalšie tajomstvá sa skrývajú aj na samotnom stroji.

NASA na Twitteri potvrdila, že Perseverance obsahuje ďalšie dva „easter eggy“, ktoré neboli zatiaľ odhalené. Ich nájdenie a rozlúštenie nebude vôbec ľahké.

Podľa nápovedy vesmírnej agentúry sú totiž tieto prekvapenia ukryté priamo na roveri a odhaliť ich je možné na niektorej z RAW snímok. Celkovo však doteraz NASA zozbierala až 16 500 takýchto fotografií.

Pomôcť pri hľadaní ale môže aj NASA, ktorá zverejnila dva tipy pre ich nájdenie. Prvým tipom je, že „každý rover ho má“ a druhý tip znie „nachádza sa v našej prírode“. Obe skryté tajomstvá majú byť pritom odhalené už zajtra.

Zdroj: Futurism, NASA

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú