Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Rockstar sa s novým dielom svojej vlajkovej lode GTA nikam neponáhľa a namiesto vytúženej „šestky“ dáva prednosť remasterom starších časstí série. Do sucha už je vyžmýkaný potenciál GTA V, ktoré sa nedávno objavilo už na tretej generácii konzol.

Rockstar nedávno predstavil aj remaster trilógie ďalších hier, aj keď v tomto prípade bola kvalita a ich zmysel prinajmenšom otázna. Zostáva preto na fanúšikoch, aby sa pred príchodom GTA VI zabávali aspoň na starších dieloch série, a presne to aj fanúšikovia robia.

Podobne ako v prípade Silent Hill totiž aj pri Grand Theft Auto 3 vzniká neoficiálny remake postavený na Unreal Engine 5. Jeho autori sa aktuálne pochválili výsledkami svojej práce a je sa na čo pozerať.

Fotoreastická grafika dáva hernej legende z roku 2001 úplne nový šmrnc, ďaleko zahanbuje aj nedávno predstavený remaster. Chýbajú v ňom síce kľúčové herné elementy ako zbrane či súboje, takúto jazdu v Liberty City by sme si však ujsť určite nenechali.

Podobne ako v prípade ďalších remakov od fanúšikov, s ktorými sa s príchodom Unreal Engine 5 roztrhlo vrece, aj v prípade GTA 3 platí, že hra sa vydania v takejto podobe nikdy nedočká a vlastníci práv na neoficiálny remake nikdy neprikývnu.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú