Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Nekonečné čakanie na akékoľvek správy týkajúce sa hernej série Silent Hill nekončí. Fanúšikom tejto legendy združeným pod štúdiom Codeless Studio preto došla trpezlivosť a aktuálne chystajú chystajú remake pôvodnej hry z roku 1999.

Projekt sa podľa DSO Gaming nachádza v štádiu vývoja a postavený bude na novom Unreal Engine 5, ktorý dokáže ponúknuť doslove dychberúcu grafiku na nerozoznanie od skutočnosti. Vývojári pracujú na tom, aby zostali zachované všetky kľúčové prvky hrateľnosti, vrátane starého známeho prostredia, nepriateľov a hádaniek.

Tvorcovia sa aktuálne stihli pochváliť aj 10-minútovou ukážkou zasadenou do Midwich Elementary School, kde hlavný protagonista pátra po svojej zmiznutej dcére. Video vyzerá prekvapivo dobre a je jasné, že až na trhané pohyby kamery sa štúdiu darí vynikajúco zachytiť atmosféru pôvodnej hry.

Budúcnosť projektu je otázna

Ukážka síce vyzerá pôsobivo, nie je však isté, že remake Silent Hill sa niekedy dočká aj plnohodnotného vydania. Konami fanúšikovským projektom svojich herných značiek nie je zrovna naklonené. Aj keď samé pokračovanie Silent Hillu necháva trestuhodne ležať skladom, remaku od fanúšikov, z ktorého by nemalo žiadne peniaze, zelenú určite nevystaví.

Nádej pre hráčov však predsa len žije. Konami totiž uzavrelo strategické partnerstvo s poľským vývojárskym štúdiom Bloober Team, ktoré je v hernom svete známe svojimi hororovými hrami. Dvojica má spoločne pracovať na novom titule, informácie o ňom však zatiaľ nepoznáme.

To, že okolo Silent Hill bude v budúcnosti rušno, potvrdil aj filmový režisér Chirstophe Gans. Ten má v súčasnosti v spolupráci s Konami pracovať na treťom filmovom diele, podľa NME však uviedol, že Konami je uchvátené úspechom remakov Resident Evil a plánuje aj veľký reštart celej frančízy Silent Hill.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú