Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Príchod nových konzol na trh priniesol okrem ich stále aktuálneho nedostatku aj problémy s veľkými skupinami resellerov, ktorí hromady PlayStation 5 skupujú vo veľkom a následne ich predávajú za nemalé sumy.

V čase, keď sa mnoho záujemcov o PlayStation 5 stále nevie k vytúženej konzole dostať, si však mnoho špekulantov možno ani neuvedomuje, prečo ich verejnosť nenávidí.  Potvrdzujú to aj vyjadrenia jednej z resellerských skupín pre Forbes.

Podľa tých si totiž britskí špekulanti myslia, že všetko čo robia je len sprostredkovanie tovaru s obmedzeným počtom kusov, čo v skutočnosti robí každý obchod. Zároveň nechápu, ako si vyslúžili takú nenávisť od ľudí aj médií, píše CNET.

„V podstate každý podnik predáva svoje produkty ďalej. Nikto sa nesťažuje, keď obchod s potravinami kupuje mlieko od farmára a predáva ho za dvojnásobok,“ uviedol jeden z resellerov. 

Problém s nedostatkom PS5 však pravdepodobne tak skoro nezmizne. Rovnaká situácia panuje aj na Slovensku, pričom len pred pár dňami nám ju ozrejmili aj viacerí obchodníci.

Zdroj: Forbes, CNET

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú