Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Pliaga gamepadov zasiahla už aj aktuálny etalón biznisu, DualSense pribaľovaný k PS5. Ten v závislosti od kusu a intenzívnosti používania začína driftovať, informuje Kotaku.

Najznámejším prípadom kaziacich sa analógov na gamepadoch je aktuálne bežiaca kauza Nintenda, na ktoré je aktuálne uvalená žaloba. Obdobne je na tom aj Microsoft, kde sa v minulosti používatelia začali sťažovať na nefunkčnosť, najmä Elite verzií ovládačov.

Na driftujúce páčky, teda vstupy pripisované analógom bez toho, aby sa ich používateľ dotkol, sa používatelia napríklad na Reddite sťažujú už od uvedenia PS5 do predaja. Vzhľadom na to, že téma nebola zatiaľ poriadne preskúmaná sa nevie, aké percento jednotiek je chybou zasiahnuté.

Ako pri mnohých prípadoch z minulosti, najlepším riešením je čím skoršia reklamácia, ktorá je vzhľadom na nedávne spustenie predaja ešte stále relevantná. V hre je aj zaslanie chybného DualSense do servisu Sony, kde ale náklady na poštu nemusia byť zrovna najefektívnejšie.

IGN zároveň upozorňuje, že na problematické periférie sa z právnického hľadiska pozerá už aj spoločnosť Chimicles Schwartz Kriner & Donaldson-Smith LLP, spájaná primárne v súvislosti s Nintendom. Aj v tomto prípade však ostáva rozhodne zavážajúcou otázkou, či o problematike Sony vedelo a chybné kusy aj napriek tomu vypustilo do produkcie.

Zdroje: Kotaku, IGN, Reddit

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú