Japonská herná spoločnosť Nintendo má na konte ďalšiu žalobu súvisiacu s častou poruchovosťou ovládačov, informuje Unilad. Tentokrát ju žaluje matka so svojim 10-ročným synom.

Žalujúca strana svoj nárok odôvodňuje tým, že Nintendo nevyvíja absolútne žiadne úsilie pre odstránenie chyby známej ako „Joy-Con drift“, pri ktorej ovládač konzoly Nintendo Switch chybne registruje pokyny na pohyb. Defekt sa prejavuje napríklad tým, že postava na obrazovke sa hýbe aj v prípade, že pohybová páčka na ovládači je nečinná a hráč takýto pokyn nevydal.

V súvislosti s problémom už na Nintendo bolo podaných viac ako 12 trestných oznámení. Najnovšie sa ku nim pridala aj žena Luz Sanchez, ktorá spoločnosť žaluje spoločne so svojim 10-ročným synom.

Problémy sa podľa žalujúcej strany mali objaviť už po mesiaci od kúpy v decembri 2018, informuje Mashable.

Vada sa spočiatku prejavovala príležitostne, do roka sa však ovládač nedal vôbec používať. Rodina zakúpila náhradný, ktorý po 7 mesiacoch začal vykazovať rovnaké problémy.

Dvojica od Nintenda žiada náhradu 5 000 000 dolárov, čo odôvodňuje tým, že Nintendo aj napriek vedomosti o chybe predáva chybné ovládače bez toho, aby zákazníkov o nedostatku informovalo.

Zdroj: Unilad, Mashable

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú