Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

SpaceX predstavil svojho prvého pasažiera vesmírnej misie na Mesiac ešte začiatkom minulej jesene. Jeden z najbohatších Japoncov, Yusaku Maezawa, rozpredáva svoj majetok kvôli nedostatku peňazí, čím môže ohroziť aj let SpaceX na Mesiac.

Japonského biznismena a majiteľa internetového obchodu s oblečením Zozotown mnohí poznajú ako človeka, ktorý rád rozhadzuje veľa peňazí na rôzne drahé veci. Od roku 2016 sa mu však príliš nedarí a napriek tomu, že sa v septembri minulého roka oficiálne stal prvý cestujúcim, ktorého SpaceX odvezie v roku 2023 na Mesiac, verejne prehlásil, že mu dochádzajú peniaze. Maezawa sa preto rozhodol predať niektoré umelecké diela zo svojej zbierky, informuje Bloomberg.

Jeho cesta na Mesiac pritom nebude vôbec lacná a spoločnosti SpaceX už musel zložiť vysoký depozit, aby sa na takýto výlet mohol vybrať. Teraz však zrejme rozmýšľa či bude môcť svoje peniaze získať naspäť. Nie je však presne jasné, koľko za takýto lístok na Mesiac zaplatil. Pokiaľ by SpaceX prišiel o peniaze od Maezawu, mohlo by to ovplyvniť aj vývoj celej misie, informoval Futurism.

Zdroj: Futurism, Bloomberg

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú