Procesor M1 od Apple postavený na ARM architektúre sa v mnohých smeroch javí ako skvelý ťah zo strany kalifornského výrobcu. Aj napriek tomu, že M1 má niekoľko zásadných obmedzení, po výkonovej stránke vyniká a dôkazom toho sú aj výsledky z benchmarku Geekbench, kde figuruje Macbook Air s procesorom M1 na emulačnej vrstve Apple Rosetta 2, informoval portál MacRumors.

Pri emulácii je výkon nových čipov o niečo nižší, než pri chode natívneho kódu určeného pre Apple Silicon, no pokles výkonu je podľa odborníkov veľmi prijateľný. Emulačná vrstva Rosetta 2 na Macbooku Air s čipom M1 dosahuje v priemere 79 % štandardného výkonu.

Geekbench (úprava redakcie)

Skóre v Geekbench sa v tomto prípade vyšplhalo na 1313 bodov pri teste na jedno jadro. Pri teste všetkých jadier dosiahol notebook skóre 5888 bodov. Napriek tomuto dopadu na výkon pri emulačnej vrstve Rosetta 2 je výkon nového čipu na jedno jadro vyšší, než výkon všetkých starších počítačov iMac s procesormi Intel.

Pre porovnanie, iMac z roku 2020 s procesorom Intel Core i9-10910 dosiahol skóre pri teste na jedno jadro „iba“ 1 251 bodov.

Zdroj: Geekbench, MacRumors

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú