Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Microsoft predstavil Windows 11 už pred vyše 2 mesiacmi, počas ktorých si prešiel ďalšími vylepšeniami funkčnosti, no stále je iba v beta testovaní pre členov programu Insider. O definitívnom dátume až doteraz nepadla takmer ani zmienka.

Spoločnosť avizovala len predstavenie „na jeseň“. To sa však mení. Microsoft oficiálne na blogu potvrdil, že nový Windows 11 bude dostupný od 5. októbra, pričom upgrade bude opäť raz množstvo používateľov bezplatný, informuje CNET.

Na nový Windows 11 budú môcť zadarmo prejsť formou aktualizácie používatelia podporovaných počítačov s Windows 10, ktoré spĺňajú potrebné minimálne požiadavky. A hoci ho budú môcť manuálne formou inštalácie ISO súboru využiť aj staršie počítače, tie nebudú dostávať potrebné aktualizácie.

V prípade plánovania upgradu na Windows 11 je preto lepšie overiť, či tvoje zariadenie dosahuje minimálne požiadavky odporúčané Microsoftom. Spoločnosť tak už 5. októbra oficiálne vypustí svoj najnovší systém pre širokú verejnosť, no napriek tomu si naň zrejme mnohí počkajú. Tí, ktorí neplánujú upgradovať s čistou inštaláciou systému, budú dostávať update z Windows 10 postupne, keď bude ich zariadenie pripravené.

Microsoft (Úprava redakcie)

Ako prvé tak prídu logicky na rad novšie podporované počítače a staršie zostavy budú dostávať Windows 11 postupne podľa toho, ako Microsoft vyhodnotí ich „pripravenosť“ na inštaláciu. V mnohých prípadoch sa používatelia updatu na tento nový OS dočkajú až v polovici budúceho roka.

Microsoft na blogu uistil aspoň majiteľov niekoľkých nových zariadení, u ktorých potvrdil skorý príchod a dostupnosť Windowsu 11. Zoznam prvých oficiálne podporovaných notebookov a ultrabookov nájdeš na tomto odkaze.

Ani po vydaní a sprístupnení však nebude Windows 11 úplne kompletný. Napriek oficiálnemu debutu mu totiž bude chýbať jedna z najväčších funkcií, ktorou sa Microsoft chválil. Jedná sa o podporu Android aplikácií. Nateraz však platí, že podpory tejto funkcie sa nedočkáme skôr ako v budúcom roku, informuje XDA-Developers.

Zdroj: CNET, XDA-Developers

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú