Po neutíchajúcich únikoch sme sa konečne dočkali oficiálneho odhalenia Windowsu 11. Microsoft okrem známeho vizuálu potvrdil aj viaceré vylepšenia pod kapotou. Jednou z noviniek bude aj možnosť natívneho spúšťania Android aplikácií ako tomu je u vybraných Apple počítačov. Skutočnosť odprezentovanú dnes Microsoftom pripomína The Verge.

Android aplikácie vo Windowse 11 podľa všetkého nebudú od vývojárov vyžadovať, aby svoj softvér prerábali k obrazu desktopového systému. Budú dostupné vo vynovenom Windows Store, ktorý bude dôležitejší než v ktorejkoľvek iterácií systému doteraz.

Windows 11
Microsoft

Microsoft Store bude pritom ako zdroj aplikácií využívať knižnicu Amazon Appstore. Na celej myšlienke sa v nemalej miere podieľal aj Intel, ktorý priložil ruku k dielu svojim riešením Intel Bridge. Ako píše Tom’s Hardware, ide o compiler umožňujúci spúšťanie aplikácií pôvodne vyvinutých pre iné platformy na x86 zariadeniach.

Stiahnuté aplikácie sa majú správať identicky ako aktuálne dostupné programy, pobežia vo vertikálnych oknách a dokonca ich budeme môcť aj pripínať na panel úloh. Ide tak o excelentnú príležitosť, ako prehĺbiť fungovanie oboch svetov a priblížiť sa ekosystému Apple.

Predsa len, okrem aplikácií ako Snapchat alebo Uber sa konečne do prostredia Windowsu dostane aj prakticky natívna aplikácia Android Správ (aktuálne dostupná len skrz webový prehliadač), ktorá s prižmúrenými očami dokáže simulovať niektoré funkcie konkurenčného iMessage.

Zdroje: The Verge, Tom’s Hardware

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú