Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

 

Včera sme informovali o ďalšom rozporuplnom kroku Microsoftu, ktorý nesprístupni Windows 11 na veľkej základni pomerne nových procesorov. Zároveň je tu ale, ako novú verziu operačného systému dostať aj na nepodporovaný hardvér.

Ako ale informuje Neowin, má to jeden obrovský háčik. Operačné systémy, nainštalované cez ISO súbory na nepodporované počítače, nebudú dostávať žiadnu formu aktualizácií. Používatelia, ktorí si Windows 11 týmto spôsobom nainštalujú, budú odkázaní na vlastnú zodpovednosť.

Microsoft

Microsoft situáciu pre The Verge, ktorý na problematiku upozornil, neobjasnil. Vyzerá to ale tak, že používatelia budú odstrihnutí nielen od väčších systémových aktualizácií, prinášajúcich nové funkcionality, ale aj periodických bezpečnostných záplat.

Vynára sa tu teda otázka, v akej miere bude takýto Windows použiteľný. Už teraz totiž vieme, že jedenástka je na slabšej konfigurácii podstatne labilnejšia, pričom vo viac ako 50 % prípadoch používatelia narazili na modrú obrazovku smrti.

Prirátajme k tomu chýbajúcu bezpečnostnú podporu a máme tu systém, ktorého používanie dokážeme len ťažko odporúčať. Na druhej strane, podporovaný hardvér je podľa Microsoftu až v 99,8 % prípadoch bezproblémový.

Zdroje: Neowin, The Verge

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú