A je to tu zas. Od májových podvodov s Netflixom si záškodníci našli ďalší kanál, ako obísť a oklamať používateľov streamovacej služby. Na problematiku upozorňuje facebooková stránka československých fanúšikov Netflixu.

Podľa dostupných informácií záškodníci využívajú tradičnú phishingovú metódu získavania prístupu k osobným údajom. Ako zdroj uvádza, medzi používateľmi sa v posledných hodinách rozmohli SMS správy a e-maily o opätovnom prihlásení sa do služby.

Podvod je ale na druhej strane pomerne priehľadný, keďže absolútne obchádza aplikáciu Netflixu, respektíve jeho webovú podobu. SMS správy sú totiž rozposielané z neznámych čísel, pričom aj e-mailové adresy odosielateľov sú zväčša len naoko podobné podpore najväčšej streamovacej služby.

Odporúča sa teda neklikať na žiaden poskytovaný link a už vôbec neposkytovať prihlasovacie údaje. Pokiaľ si teda v uplynulých hodinách narazil na podobnú správu, určite sa jej vyvaruj. V prípade potreby môžeš kontaktovať aj centrálu Netflixu.

Na domovskej stránke služby nájdeš v menu pod tvojim profilom sekciu Help Center. Tam zase v úplne spodnej časti sú možnosti ako Netflix kontaktovať – telefonicky alebo skrz živý chat. Podpora navyše rozumie aj po slovensky.

Zdroje: Netflix CZ + SK Fans

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú