Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Google postupne zjednocuje dizajn nielen svojich aplikácií či rôznych prostredí, ale aj ikon samotných služieb. Ako píše The Verge, tentokeát sa zmeny dočkalo logo email-ového klienta Gmail, ktoré po novom dokonale zapadá do dizajnovej koncepcie ďalších Google aplikácií.

Ikonická červená obálka, ktorá dlhé roky tvorila logo jedného z najpoužívanejších mailových klientov, bude čoskoro minulosťou. Google sa totiž rozhodol pre zmenu dizajnu a obálku nahradí písmeno M, ktoré je vyskladané z farebných častí. Tie samozrejme hrajú farbami Google, teda modrá, červená, žltá a zelená.

Vo videu vyššie môžeš vidieť nové logo bok po boku ďalších Google aplikácií v rovnakom dizajne. Google Disk, Dokumenty či Google Fotky teraz farebne hrajú aj s touto nesmierne používanou službou.

Zmeny dizajnu úzko súvisia aj s nedávnym predstavením špeciálnej služby Google Workspace, ktorou chce technologický gigant zhromažďovať všetky jeho aplikácie a služby potrebné na prácu a konkurovať tak priamo Microsoft Office, píše GizmoChina.

Zdroj: TheVerge, GizmoChina

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú