Predplatné PREMIUM na mesiac ZDARMA.

Federálny minister ekonomiky Robert Habeck v Nemecku vyhlásil, že krajina zavedie ostré regulácie s cieľom šetrenia energií, informuje Süddeutsche Zeitung.

Na základe nových regulácií majú byť verejné budovy vykurované len na 19 °C a nebudú osvetlené zvonku – to platí aj pre pomníky a pamätníky, ktoré sú už niekoľko dní aj počas noci v tme. Klimatizovanie zase nemá podliezť hranicu 27 °C.

Minister ale zároveň dodáva, že je vo svete priemyslu potrebných oveľa viac podobných obmedzení, o ktorých momentálne diskutuje nemecké Ministerstvo práce spolu s partnermi.

Nejedná sa pritom o najextrémnejšiu krajinu v týchto krokoch. Podobné regulácie zaviedlo aj Španielsko a Česká republika dokonca uvažuje, že podobné regulácie zavedie aj pre domácnosti. Práve tie sú v rámci celej EÚ poslednými, ktoré majú na nedostatok plynu doplatiť.

Kým Česko zvažuje oveľa prísnejšie obmedzenia a zameriava sa aj na konkrétne miestnosti v domácnostiach, pričom napríklad chodby a predsiene nemajú byť vykurované nad 15 °C, Španielsko zavádza podobné opatrenia ako Nemecko.

Pošli nám TIP na článok



Teraz čítajú